SKUPINE, KI DELUJEJO V NAŠI ŽUPNIJI

Dogaja se čeprav nismo veliki!

Papež Frančišek.pravi „Bog hoče življenje za vsakega od nas, hoče polno, zavzeto življenje, osvobojeno vsake praznine in lenobe. Bog nikogar ne izključuje in hoče, da vsak doseže svojo polnost. To je ljubezen našega Boga, ki je Oče.“

Čeprav je naša župnija po številu vernikov majhna pa vemo, da nas Bog ljubi. Zato nam je tudi dal milost, da se je pred 42 leti v Zalogu rodila župnija in da smo zgradili novo cerkev, kar je vse skupaj v teh časih pravi čudež. Da bi v svoji slabosti vsaj delno odgovorili Bogu se po svojih človeških močeh in z Njegovo milostjo trudimo organizirati župnijo, da bi se vesela novica o ljubezni našega Boga širila med nami.

V imenu vstalega Gospoda Jezusa vas vabimo: pridite sodelujte z nami pri graditvi božjega kraljestva med nami, za boljši jutri, tudi naših otrok. Močna župnija, trdne vezi ljubezni med nami sta jamstvo, da bomo lažje stopili nasproti času, ki prihaja. Povezani med seboj in z Jezusom Kristusom bomo lažje premagovali naš vsakdan.

Skrbno preberi to besedilo in se vprašaj: „Kje jaz, z danostmi prejetimi od Gospoda, lahko pomagam pri graditvi nebeškega kraljestva, kako lahko dejavno sodelujem pri življenju naše župnije?“ Gospod išče sodelavce za delo v njegovem vinogradu!